Viime sunnuntaina teimme brunssivieraillemme vuohenjuusto-cashewsalaattia, munia tomaattikuoressa ja jälkiruuaksi suklaa-banaanimuffinsseja. Kaksi jälkimmäistä on sovellettu Kasvisherkkuja juhlaan-kirjasta, jossa on jos jonkinmoisia pikkunaposteltavia, brunssisyömää ja makeita herkkuja.

Käytimme munatomsuissa suurimpia löytämiämme tomaatteja, mutta ohjetta kokeilevien kannattaa tyytyä keskikokoisiin tai hieman keskikokoista isompiin tomaatteihin. Isoissa tomaateissa munat jäivät nimittäin hyvin löysiksi, vaikka tomaatinkuoret olivatkin jo kypsiä. Osasyy löysyyteen oli myös se, että käytimme koko kananmunat pelkkien keltuaisten sijaan. Muuten tämä oli ihan hauska kokeilu, ja sopii brunssiruuaksi erinomaisesti. Tästä ruuasta jää yli tomaattimehua ja munanvalkuaista, joille kannattaa miettiä jatkokäsittely valmiiksi.

Alla tomaatit ovat odottamassa uunikäsittelyä.

1703988.jpg

Munat tomaattikuoressa
8 kpl

8 reilun kokoista tomaattia
4 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
basilikanlehtiä
(8 tl tuorejuustoa jos kaapista sattuu löytymään)
8 pientä tai keskikokoista kananmunaa
4 rkl parmesaania raasteena

Lämmitä uuni 200-asteiseksi. Jos tomaatit eivät tahdo pysyä pystyssä, leikkaa pohjasta pieni siivu (varo kuitenkin leikkaamasta pohjaa puhki). Leikkaa päältä hattu pois, ja kaavi lusikalla ulos siemenet. Varo rikkomasta kuorta. Nosta tomaatit öljytylle vuoalle tai leivinpaperoidulle pellille. Jos kaapista sattuu löytymään tuorejuustoa, laita teelusikallinen sitä jokaiseen tomaattiin. Mausta suolalla, mustapippurilla ja oliiviöljyllä. Laita jokaiseen tomaattiin basilikanlehti. Erottele munat yksitellen, ja kaada keltuainen varovasti tomaattiin. Jos tilaa jää, lisää myös valkuaista. Ripottele päälle parmesaania ja paista uunissa 15-20 minuuttia. Tarjoa heti.