Parin viikon takaisella ruokakurssilla tehtiin karpalo-piparkakkujäädykettä, joka ei harmi kyllä ehtinyt jäätyä kunnolla. Maku oli kuitenkin loistava, joten kokeilimme jäädykettä kotipakkasessa. Korvasimme karpalot puolukoilla, mutta muita muutoksia emme tehneet. Jos Santtu muistaa ottaa kameran mukaan joulunviettoon, laitan tänne myöhemmin kuvan valmiista puolukkajäädykkeestä. Alkuperäisohje on Härkäpapua sarvista-kirjasta (taas).

Edit: Nyt löytyy myös kuva valmiista jäädykkeestä. Jäädyke sai kehuja kaikilta maistelijoilta, eli kannattaa kokeilla!Piparkakku-puolukkajäädyke


1-1,5 dl sokeria

1 dl vettä

2 dl kaurakermaa

2 dl kauravaniljakastiketta

1,5 dl piparkakkuja karkeina murusina

200 g puolukoita (reilu 3 dl)

 

 

Kiehauta sokeri ja vesi. Keitä viitisen minuuttia ja pistä jäähtymään. Murskaa tai soseuta puolukat. Vaahdota kauravaniljakastike. Sekoita karpaloihin kerma, sokeriliemi ja murustetut piparkakut. Lisää lopuksi vaahdotettu kauravaniljakastike varovasti. Huuhtele 1,5 litran kakkuvuoka kylmällä vedellä, täytä jäädykeseoksella ja peitä foliolla. Jäädytä pakastimessa vähintään 6 tuntia. Ota puolukkajäädyke huoneenlämpöön vartti ennen tarjoilua. Jäädyke irtoaa vuoastaan hyvin, kun upotat vuoan hetkeksi lämpimään veteen.