Edit: Nyt löytyy myös kuva valmiista jäädykkeestä. Jäädyke sai kehuja kaikilta maistelijoilta, eli kannattaa kokeilla!
Piparkakku-puolukkajäädyke
1-1,5 dl sokeria
1 dl vettä
2 dl kaurakermaa
2 dl kauravaniljakastiketta
1,5 dl piparkakkuja karkeina murusina
200 g puolukoita (reilu 3 dl)
Kiehauta sokeri ja vesi. Keitä viitisen minuuttia ja pistä jäähtymään. Murskaa tai soseuta puolukat. Vaahdota kauravaniljakastike. Sekoita karpaloihin kerma, sokeriliemi ja murustetut piparkakut. Lisää lopuksi vaahdotettu kauravaniljakastike varovasti. Huuhtele 1,5 litran kakkuvuoka kylmällä vedellä, täytä jäädykeseoksella ja peitä foliolla. Jäädytä pakastimessa vähintään 6 tuntia. Ota puolukkajäädyke huoneenlämpöön vartti ennen tarjoilua. Jäädyke irtoaa vuoastaan hyvin, kun upotat vuoan hetkeksi lämpimään veteen.