Uusimmassa Glorian ruoka & viini-lehdessä oli herkullisen näköinen punajuuri-suklaakakkku, jota oli pakko kokeilla. Leivonnan lomassa huomasimme osan raaka-aineista puuttuvan. Ohjeen kaneli korvautui meidän versiossamme piparkakkumausteella ja ruokosokeria täydennettiin muscovadosokerilla. Suklaankin huomasimme olevan hieman ohjetta vaaleampaa. Kakusta tuli kuitenkin hyvää, ja ohjeen mukainen 12-15 palan kakku hävisi kuuteen pekkaan parissa tunnissa.

Punajuuri-suklaakakku

300 g punajuurta

350 g tummaa suklaata (70 %)

450 g pehmeää tofua (silken)

1,5 dl ruokosokeria (meillä osa muscovadosokeria)

2 tl vaniljasokeria

0,5 tl kanelia (korvasimme piparkakkumausteella)

0,5 tl jauhettua kardemummaa

1,5 rkl maissitärkkelysjauhoa

Päälle:

tomusokeria

tummaa suklaata rouhittuna

Pese punajuuret, mutta älä kuori niitä. Keitä ne kypsiksi (n. 30 minuuttia koosta riippuen). Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa.

Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Pingota irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin leivinpaperi.

Kuori ja paloittele punajuuret. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää muut aineet suklaata lukuun ottamatta ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi joukkoon sulatettu suklaa.

Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskistasossa n. 30-45 minuuttia tai kunnes se näyttää kiinteytyneen. Kakku jämäköityy vielä jäähtyessään.

Anna kakun jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä sitten jääkaappiin jämäköitymään ja tasaantumaan. Ota kakku huoneenlämpöön n. 30 minuuttia ennen tarjoamista. Koristele juuri ennen tarjoilua tomusokerilla ja suklaarouheella.