lauantai, 16. elokuu 2008
Pinaatti-kesäkurpitsakeitto
Pinaatti-kesäkurpitsakeitto
3 hlölle
1,5 rkl oliiviöljyä
1-2 kynttä valkosipulia
1 iso sipuli
3 dl perunoita kuutioituna
3 dl kesäkurpitsaa reiluina paloina + höylättynä koristeeksi
4 dl kasvislientä
150 g pakastepinaattia
sitruunamehua
mustapippuria
(suolaa)
(loraus maustamatonta jogurttia)
Silppua sipuli ja valkosipulit. Kuullota sipulit öljytilkassa kattilanpohjalla. Lisää sitten kasvisliemi, perunakuutiot ja kesäkurpitsan palat. Keitä, kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää sulatettu pakastepinaatti, anna pulpahtaa ja siirrä sitten pois levyltä. Soseuta ja lisää sitruunamehua, mustapippuria ja tarvittaessa muita mausteita. Lorauta joukkoon jogurttia, mikäli sitä sattuu kaapista löytymään.
Koristeet: höylää kesäkurpitsasta siivuja ja paista ne al denteksi oliiviöljyssä. Sekoita osa valmiin keiton joukkoon ja jätä loput keiton pinnalle.