Tänään toteutui se, mistä Lettupannun kumpikin osapuoli on blogin perustamisesta lähtien haaveillut: saimme syödä itse tekemäämme pastaa! Jeijee. Eikä edes ollut niin vaikeaa, työlästä kylläkin. Miespuolinen edustaja sai suorittaa suurimman osan taikinanväännöstä ja kaulitsemisesta, naispuoliselta edustajalta kun voima olisi saattanut loppua kesken. Puolesta taikinasta teimme isoja sieniravioleja, puolet pääsevät ilostuttamaan meitä myöhemmin tagliatellen/pappardellen muodossa.

Jamie Oliver oli jälleen apuna, mutta muitakin sivuja vilkuiltiin. Noilla sivuilla kannattaa käydä seikkailemassa mikäli mielii pastataikinan vääntöön ryhtyä. Alla on siis pelkistetty versio pastanteon saloista. Nyt kun tämä haaste on suoritettu, kääntyy katse karppisiin, eli karjalanpiirakoihin. Josko niitäkin nähtäisiin tässä keittiössä vielä tämän syksyn aikana..Pasta
aika paljon kaulittavaa

8 dl durumvehnäjauhoja
6 munaa (määrä vaihtelee munien koon mukaan)

Ota esille yleiskone tai vatkain taikinakoukkuineen. Mittaa jauhot kulhoon, ja riko joukkoon yksitellen munia. Vatkaa vimmatusti. Munia tuli meillä 6kpl: pistä sen verran, että jauhot juuri ja juuri paakkuuntuvat ja muodostavat silkkisen pehmeän taikinan. Kun seos on taikinamaista, jatka vaivaamista vielä noin 10 min, jotta taikinasta tulee sileä ja kimmoisa. Pyöritä taikina palloksi ja kääri hyvin kelmuun. Anna taikinan levätä n. 30-60 min.

Jaa taikina neljään osaan, ja pistä odottamaan jäävät osat takaisin kelmuun. Ripottele työpöydälle hieman vehnäjauhoja ja ala kaulia taikinasta suorakaiteen muotoista levyä. Käännä taikinaa useasti. Jauhottele sen verran, ettei taikina vain tartu pöytään. Taikina on tarpeeksi ohutta, kun sen paksuus on noin 1 mm ja käsi kuultaa läpi sitä pideltäessä. Leikkaa esimerkiksi pitkiä nauhoja, tai tee farfalleja. Kauli loput taikinapalat samalla tapaa. Keitä pastaa väljässä, suolatussa vedessä joitakin minuutteja. Voit myös jättää pastan kuivumaan, ja käyttää sen myöhemmin.Sieniraviolit
20 kpl isoja ravioleja

1/2 pastataikinaa
1 pieni sipuli
~225 g herkkusieniä
100 g tomaatti-basilika- tms. tuorejuustoa
mustapippuria
suolaa

Tee täyte taikinan levätessä. Hienonna sipuli ja kuullota öljyssä. Lisää pieneksi pilkotut herkkusienet, ja paistele kypsäksi. Mausta mustapippurilla ja suolalla ja sekoita joukkoon tuorejuusto.

Kauli taikinasta kaksi ohuenohutta levyä, ja jaa sieniseos toisen levyn päälle. Voitele raviolien välit huolellisesti vedellä. Siirrä toinen levy päälle. Koita saada ilmakupla pois ja painele raviolit kiinni. Leikkaa raviolit veitsellä tai pizzaleikkurilla. Keitä suolatussa vedessä 4-5 minuuttia, kunnes raviolit ovat al dente. Tarjoile heti.