Teimme tänään linssikeiton seuraksi naanleipiä. Oli aikas hyvää! Naanleipiä on helppo tehdä, ainoa tarkempi vaihe on paisto: kuumassa uunissa leivinpaperi kärtsää helposti. Meillä tummui toisen pellillisen leivinpaperi aikalailla, ilmiliekeiltä onneksi vältyttiin. Niin joo, tämä on muuten taas yksi Saa vaivata-kirjan ohjeista.Naan
8 kpl

1 dl maitoa
puoli pussia kuivahiivaa
0,5 tl suolaa
1 tl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 dl maustamatonta jogurttia
2 rkl margariinia taikinaan
2 rkl margariinia voiteluun

Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva, suola ja sokeri. Nypi toisessa kulhossa margariini vehnäjauhoihin. Kaada jauho-margiksen joukkoon hiivamaito ja jogurtti. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Aluksi taikina voi vaikuttaa tosi löysältä, mutta kyllä se siitä, kunhan jatkaa vaivaamista. Taikinan kuuluukin kuitenkin jäädä melko löysäksi. Peitä kulho liinalla, ja jätä kohoamaan pariksi tunniksi.

Jaa taikina kohottamisen jälkeen kahdeksaan osaan. Pyörittele palloiksi, ja painele sitten kostutetuin käsin littaniksi letuiksi (halk. n. 15cm) leivinpaperille. Yhdelle pellille mahtuu neljä leipää. Anna leipien seistä hetken liinan alla.

Kuumenna uunisi grillivastus (se sahalaita) ainakin 275, tai jopa 300C. Kun uuni on kuuma, voitele pellillinen naanleipiä vedellä, ja laita pelti uunin ylätasolle. Jää vahtimaan leipiä, parissa minuutissa leipiin tulee ruskeita pilkkuja. Käännä ne, voitele toisetkin puolet vedellä ja paista vielä hetki. Voitele valmiit leivät sulatetulla margiksella ja laita pinoon liinan alle odottamaan. Paista vielä toinen pellillinen. Tarjoa leivät lämpiminä.