Meillä on kotona jättisäkki banaanilastuja! Banaanilastupussi rantautui kotiimme eilen, kun bongasin 101 Cookbooks-blogista hauskan keksi-idean, jossa keksitaikinaan upotettiin banaanilastuja. Pakkohan se oli toteuttaa, varsinkin kun saimme houkuteltua pari ystäväämme niitä kanssamme mutustamaan. Kaupasta ei sitten löytynyt yhtään pienempää banaanilastupussia, joten nyt kaapissa majailee puolisen kiloa banaanilastuja. :D Kiva vaan, menee kyllä jogurtin ja myslin kanssa nopeasti.

Pistin ahneuksissani kekseihin ohjetta enemmän banaanilastuja, suklaata ja pähkinää. Kannattaa kuitenkin noudattaa ohjeen määriä, sillä meillä kulhon pohjalle jäi pyörimään ylimääräisiä aineksia, joita taikina ei pystynyt sitomaan. Ei sillä, etteikö niitä olisi sieltä saatu tuhottua. ;)

 

Banaanilastucookiet
20 kpl (?) / pellillinen

2 dl vehnäjauhoja
0,7 dl grahamjauhoja
¼ tl soodaa
¼ tl leivinjauhetta
vajaa ¼ tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
0,6 dl rypsiöljyä
1,2 dl ruskeaa sokeria tai fariinisokeria (Ei pelkkää fariinisokeria. Meillä oli ehkä 0,8 dl ruskeaa sokeria ja 0,4 dl fariinisokeria. Voi varmaan korvata muillakin sokereilla.)
1 muna
0,8 dl kuivattuja banaanilastuja karkeaksi pilkottuna
1,2 dl tummaa suklaata karkeaksi pilkottuna
0,8 dl pekaanipähkinöitä tms. pilkottuna (ei manteleita!)

Laita uuni lämpenemään 190 asteeseen. Sekoita jauhot, sooda, leivinjauhe, suola ja vaniljasokeri. Vispaa toisessa kulhossa öljy ja sokeri. Lisää muna öljysokeriseokseen ja sekoita voimakkaasti. Lisää seokseen jauhoseos kahdessa erässä. Sekoita juuri ja juuri sekaisin. Lisää vielä banaanilastut, suklaa ja pähkinät. Sekoita sen verran, että taikina on jokseenkin tasaista.

Nosta leivinpaperoidulle pellille taikinakasoja. Jätä vähän rakoa kasojen väliin. Keksit leviävät hieman, mutta ne jäävät kohtuullisen paksuiksi. Paista 7-8 minuuttia, kunnes keksit ovat saaneet hitusen väriä. (Meillä meni vähän pidempään.) Älä paista liian kauaa, ettei kekseistä tule kuivia.