Kävimme mökillä viettämässä lomapäivää  (ja keräämässä mustikoita, nam), ja teimme päivälliseksi cannelloneja. Cannellonien vääntäminen on aina kuulostanut hieman työläältä, mutta yllättävän helposti cannellonit saa täytettyä! Me käytimme apuna pieniä lusikoita, mutta tahnamaista täytettä voisi varmaankin myös pursottaa.Tofucannellonit
4-6 hlölle

1 pkt cannelloniputkia

Täyte:
1 sipuli
150-200g herkkusieniä
1/2 kesäkurpitsa
1 pkt marinoitua tofua
1 pss (150 g) pakastepinaattia
1 dl ruokakermaa 5%
suolaa

Kastike:
1 sipuli
1 kynsi valkosipulia
2 prk (á 375 g) yrttimaustettua tomaattimurskaa
1 dl ruokakermaa 5%
mustapippuria
basilikaa


Päälle:
emmentalia
puoli palloa mozzarellaa

Aloita kastikkeesta. Pilko sipuli ja valkosipuli ja kuullota kasarissa. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Lisää hetken päästä ruokakerma ja jätä porisemaan noin viideksi minuutiksi. Siirry sillä välin täytteeseen: Pilko kaikki aineet mahdollisimman pieneksi, ja aloita sipulien ja valkosipulien kuullottamisella. Lisää pannuun tämän jälkeen kesäkurpitsat ja herkkusienet. Kun kesäkurpitsa ja herkkusienet ovat viittä vaille valmiita, lisää tofu. Sulata pakastepinaatti ja kaada se ja ruokakerma pannuun. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita ja suolaa.

Kun täyte ja kastike ovat valmiita, laita uuni lämpenemään (200C). Cannellonien täyttäminen ei ole vaikeaa, jos käyttää pientä teräväkärkistä lusikkaa. Aseta cannelloni uunivuuan päälle pystyyn, ja laita siihen niin paljon tofutäytettä kuin millään mahtuu. Aseta cannellonit uunivuokaan yhteen kerrokseen, ja kaada päälle tomaattikastike. Ripottele päälle emmentalraastetta ja pilkotut mozzarellapalat. Paista uunissa (200C) noin puoli tuntia, kunnes cannellonit ovat pehmeitä.