Blogikierros alkaa! Ensimmäisenä vuorossa on 28 Cooks, josta löytyy hengästyttävän paljon kauniita kuvia ja innovatiivisia ruokia. Vai mitä sanot esimerkiksi parsapestosta (Asparagus Pesto), aurinkokuivatuista tomaateista tehdystä tapenadesta (Sundried Tomato Tapenade), paahdetulta valkosipulilta ja pestolta maistuvasta hummuksesta (Roasted Garlic & Pesto Hummus) tai vihreää teetä sisältävästä myslistä (Lemon and Green Tea Granola)?

Blogin ihanuudet vaikuttavat painottuvan pikkusyötäviin, levitteisiin ja tahnoihin, ja niinpä mekin kokeilimme yhtä niistä, nimittäin sitruunaisia cashewpähkinöitä (Lemon Pepper Cashews). Tartuimme toimeen innolla, ja aikasta suurpiirteisesti. Otin ylös vain mitat ja raaka-aineet, hädin tuskin ohjetta lukien. Santtu kyllä sekoitteli sokeria ja cashewia pannulla ansiokkaasti, mutta sen sijaan että olisin raastanut kuoren sitruunasta, puristinkin mehun pahkinöiden joukkoon! Tässä vaiheessa tajusimme virheen, mutta oli jo liian myöhäistä. No, haihduttelimme mehua hetken aikaa mehua pois, ja kumosimme pähkinät leivinpaperille. Tulos: superhyvää mutta aikasta tahmaista. Varmaankin sitruunaisempaa kuin alkuperäisversiossa. Mustapippuri toi mukavaa lämpöä. Addiktoivaa..Nam!  Tätä täytyy tehdä uudestaan, tosin ehkäpä sitruunankuorella!Sitruunacashewit

2,4 dl suolattomia/maustamattomia cashewpähkinöitä
0,6 dl sokeria
1 tl mustapippuria rouhittuna
hyppysellinen suolaa
1 sitruuna (kuori!)

Paahda cashewpähkinöitä ja sokeria pannulla, kunnes sokeri alkaa sulaa. Käännä pienemmälle lämmölle ja jatka paahtamista, kunnes sokeri on suunnilleen sulanut ja cashewit paahtuneet (varo polttamasta pähkinöitä!). Rouhi joukkoon mustapippuria ja suolaa ja sekoita hyvin. Lisää yhden sitruunan kuori ja sekoita hetki. Kaada pähkinät leivinpaperille ja anna jäähtyä.