Kävimme Rossi tarhoilla keräämässä ja syömässä tuhottoman paljon mansikoita. Koko sen mansikkamäärän jälkeen teimme vielä Brita-kakkua, eli nyt on kyllä mansikkakiintiö täynnä (siis tältä päivältä..;) ).Brita-kakku

Pohja:
125g margista
1 dl sokeria
2 keltuaista
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta

Marenki:
2 valkuaista
1 1/2 dl sokeria
50 g mantelilastuja

Täyte:
2 dl kuohukermaa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 prk (200 g) maitorahkaa
reilu 1/2 l mansikoita
sokeria
1 tl vaniljasokeria

Vaahdota rasva ja sokeri. Erottele valkuaiset tarkasti keltuaisista, ja jätä valkuaiset sivuun odottamaan. Lisää rasvasokerivaahtoon keltuaiset vatkaten. Lisää tämän jälkeen keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito vuorotellen. Levitä taikina leivinpaperille levyksi (n. 25 cm x 30 cm) tai kahdeksi pyöreäksi kiekoksi. Tee tämän jälkeen marenki: Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, ja lisää sokeri vähitellen, koko ajan vatkaten. Levitä marenkiseos pohjan päälle ja ripottele päälle reilusti mantelilastuja. Paista pohjaa 175C n.20min, kunnes marenki ja mantelit ovat saaneet väriä. Anna pohjan jäähtyä ja tee sillä välin täyte.

Vatkaa kerma tai vaahtoutuva vaniljakastike napakaksi. Lisää sokeri ja vaniljasokeri, mutta muista, että kakkupohja on jo itsessään aika makeaa. Lisää tämän jälkeen joukkoon rahka ja mansikat kevyesti sekoittaen. Leikkaa pohja kahteen osaan (jos et ole tehnyt kahta pyöreää pohjaa). Levitä täyte toisen pohjan päälle ja nosta toinen levy kanneksi.