Jatkoimme eilen blogimatkaa Albion Cooksin minifrittatoilla. Wikipedia, tuo kaiken tiedon äiti, valottaa frittataa seuraavasti: "A frittata is a type of Italian omelette that frequently features fillings such as meats, cheeses, and vegetables. Like a traditional French omelette, a frittata is prepared in a skillet. However, whereas an omelette is cooked on a stovetop and served folded, a frittata is first partially cooked on a stovetop but then finished under the grill (broiler) and serveed open-faced." Meille tämä frittatakokeilu oli positiivinen yllätys: uunissa frittatoista tuli erittäin meheviä, ja koko annos hävisikin heti pelliltä. Albion Cooks-blogissa frittatat maistuvat pinaatilta, meidän versiossamme oli sieniä kaupan huonon pinaattisadon takia (pakastepinaatti oli totaalisen loppu). Sienet maistuivat mainioilta, mutta ei pinaatissakaan varmasti vikaa olisi ollut.

Lähden huomenna pitkälle viikonlopulle Berliiniin (jee), joten täällä blogissa ei varman suurempia tapahdu. Jos jotain tapahtuu, niin Santtu on sen takana.:)Pienet sienifrittatat
10-12 kpl

1 sipuli
1 iso valkosipulinkynsi
öljyä
rasiallinen herkkusieniä
suolaa
3(-4) munaa
0,8 dl maitoa (tai ruokakermaa)
0,6 dl parmesaania raastettuna (tai emmentalia tai cheddaria)

Hienonna sipuli ja valkosipuli ja pilko sienet. Kuullota sipuleita öljyssä. Lisää sienet, paista, ja mausta suolalla. Siirrä sienet sivuun jäähtymään. Laita uuni lämpiämään 190C:een, ja voitele/öljyä muffinivuoka huolellisesti. (Jos sinulla ei ole muffinssivuokaa, tee vaikka yksi iso frittata sopivassa uunivuuassa.) Vispaa munien rakenne reilusti rikki. Sekoita joukkoon maito, raastettu parmesaani sekä hyppysellinen suolaa. Jaa sieniseos muffinssivuokiin. Kaada päälle munajuustoseos (sekoita munajuustoseosta samalla, jotta juusto ei jäisi kulhon pohjalle). Paista uunissa vartin verran, tai kunnes frittatat ovat saaneet väriä.