To do-listalla ollut rosmariinifoccacia pääsi tänään kokeiluun, kun surffasin netistä pari mahtavan näköistä foccaciareseptiä. Jännittävää kyllä, monessa foccaciareseptissä vesi sekoitetaan jauhoihin eikä toisten päin. Meidän edellisessä foccaciakokeilussa (josta tuli hyvänmakuista mutta vähän lättänää leipää) jauhot sekoitettiin vähitellen veteen, joten oli kiva kokeilla, tulisiko toisinpäin erilaista. Nyt leivästä tuli muhkean muhkuraista, mutta maussa jokin jäi puuttumaan. Mikä tästä on sitten sekoitusjärjestyksen ansiota, jää arvoitukseksi. Aiempaan reseptiin verrattuna tähän tuli reilusti vähemmän vettä, se teki ainakin pinnasta kuivempaa. All in all: ihan hyvää, muttei kuitenkaan erityisen hyvää.

Rosmariinifoccacia
kaksi kookasta leipää 

12 dl hiivaleipäjauhoja
4-5 tl kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 reilu tl sokeria
2,4+1,8 dl vettä
1,2 dl oliiviöljyä + päälle lisää
tuoretta rosmariinia
sormisuolaa
 

Sekoita jauhoihin kuivahiiva, suola ja sokeri. Lämmitä vesi 42C. Sekoita 2,4 dl vettä jauhoihin (vatkaimella, jossa taikinakoukut). Lisää öljy ja sekoita. (Tässä vaiheessa näyttää aika oudolta, älä huoli). Lisää loppu vesi ja sekoita tasaiseksi. Vaivaa taikinaa tovi reilusti jauhotetuin käsin. Siirrä taikina noin 45 minuutiksi lämpimään paikkaan kohoamaan.

Kun taikina on turvonnut kaksinkertaiseksi, vaivaa ilmakuplat pois ja jaa taikina kahtia. Kauli kummastakin palasta halkaisijaltaan 25cm leivät. Kohota liinan alla 45min. Paina peukalolla koloja taikinaan ja laita jokaiseen koloon rosmariinia. Pirskota päälle reilusti oliiviöljyä ja ripottele vielä sormisuolaa. Paista 220C 20-25min. HUOM! Tarkkaile paistumista jo ajoissa, meillä valmistui eka leipä tosi nopskaan!