keskiviikko, 5. marraskuu 2008
Juomalinjalla jatketaan; tällä kertaa kokeilimme inkiväärillä höystettyä lämmittävää juomaa. Tuija Ruuskan Kasviskeittiö-kirjasta löytyneen juoman pitäisi tehota flunssaan, mutta me nautimme sitä ihan ilman terveysvaikutuksellisia taka-ajatuksia. Inkivääriä ohjeeseen tulee todella rutkasti. Me vähensimme määrää olosuhteiden pakosta, ja juoma maistui silti voimakkaasti inkiväärille. Määrän voi siis helposti puolittaa, mikäli ujostelee inkivääriä.
Inkiväärijuoma5 dl vettä2 rkl raastettua inkivääriä (jos et pidä todella voimakkaasta inkiväärin mausta, voit vaikka puolittaa määrän)2-3 rkl sitruunamehua1-2 rkl hunajaaKeitä vesi, laita raastettu inkivääri teekannuun ja kaada vesi päälle. Haudua 3 minuuttia, lisää sitruunamehu ja hunaja. Siivilöi ja tarjoile.