Teimme eilen pyöräretkelle mukaan currypaahdettuja kikherneitä, joiden resepti löytyi jostain netin syövereistä. Paahdetut kikherneet olivat aivan uutta meille kummallekin, mutta blogimaailmassa ilmiö on tuttu: googlaamalla "roasted chickpeas" löytyy paljon erilaisia maustamisvaihtoehtoja. Me päädyimme curryversioon, mikä toimikin aivan loistavasti! Rapsakoita kikherneitä teki mieli napsia suoraan pelliltä, eikä niitä olisi evääksi riittänytkään, jos emme olisi heti lähteneet retkelle.:)

Vaikka ei yleensä pitäisi kikherneistä, niin näitä kannattaa kokeilla! Terveellisiäkin ovat: vain vähän rasvaa, ja suolan saa itse säädettyä. Tällä kertaa teimme melko tavallisia kikherneitä, mutta mausteita kukin voi muunnella omaan makuunsa sopivaksi. Tulisina snacksit toimivat varmasti, ja intialaisilla mausteilla saa taas oman twistinsä. Paahdetut kikherneet sopivat esimerkiksi popcornien tai pähkinöiden sijaan naposteltavaksi, mutta näitä voisi kokeilla myös salaattiin tai keittoon krutonkien sijaan.

HAUSKAA VAPPUA! 

Paahdetut kikherneet

4 dl liotettuja + keitettyjä kikherneitä (tai valmiina tölkistä)
2 rkl öljyä
1 rkl soijakastiketta (ei pakollinen, voi korvata suolaamalla lopuksi)
mausteita maun mukaan (me laitoimme pari teelusikallista  curryjauhetta, olisi voinut maustaa paljon voimakkaamminkin)
suolaa

Pistä uuni lämpenemään 200C. Mikäli käytät tölkkikikherneitä, valuta ja huuhtele herneet. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja levitä seos leivinpaperoidulle pellille. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 30 min. Sekoita ainakin pariin kertaan paahdon aikana, jotta kikherneet paahtuvat tasaisesti. Paahtoaika vaihtelee uunin mukaan. Mikäli haluat erittäin rapeita kikherneitä, paahda hieman pidempään. Jos taas pidät pinnasta rapeista, sisältä pehmeistä kikherneistä, paahda hieman lyhyemmän aikaa. Lisää tarvittaessa lopuksi suolaa. Tarjoile lämpimänä tai kylmänä.