Hmph, taas lähikauppa aiheutti muutoksen suunniteltuun. Mielessä hykersi ajatus pinaattilohipastasta, mutta kaupan lohivalikoima oli surkea. Ainoa maustamaton lohi oli nimittäin tuotu CHILESTÄ asti, joten kala vaihtui tofuun. Lopputulos oli hyvä, vaikka voisi tätä joskus kalallakin kokeilla. Päällimmäiseksi paahtui tällä kertaa kurpitsansiemeniä ja auringonkukansiemeniä, mutta esimerkiksi pinjansiemenet ja cashewpähkinät sopivat varmasti yhtälailla joukkoon.

Pinaattinen kastike pastalle
n. 3 hlölle

siemeniä ja pähkinöitä
1 pieni tai 2 isoa sipulia
1 valkosipulikynsi
öljyä
1 pkt (270 g) marinoitua tofua, savutofua tai vastaava määrä lohta suikaloituna
1 pss (150 g) pakastepinaattia
2 dl ruokakermaa 5%
mustapippuria
suolaa
(parmesaania)
 

Paahda siemenet ja pähkinät kuivalla pannulla, ja siirrä kippoon odottamaan. Pilko sipuli ja valkosipuli hienoksi ja kuullota öljytilkassa pannulla. Lisää tofu, ja paistele, kunnes tofu on saanut hieman väriä. Lisää valutettu+sulatettu pakastepinaatti ja kerma. Mausta ja hauduttele, kunnes koostumus on suotuisa. Tarjoa kastike pastan kera ja ripottele päällimmäiseksi paahdettuja siemeniä ja parmesaania.