Törmän ohjeiden kokeilu jatkui, ja eilen vuorossa oli oodi viidelle porkkanalle, eli porkkanakakku. Kakusta tuli aikas mehevä ja jokseenkin mausteinen, ja se näytti uppoavan vieraiden suihin melko haipakkaan. Kuorrutetta teimme tuplasatsin, jolloin sitä jäi reilusti myös sivuille levitettäväksi. Jos siis haluat perinteisemmän version, jossa kuorrutetta on vain päällä, riittää alla oleva kuorrutemäärä mainiosti.



Mehevän mausteinen porkkanakakku
(kakkuvuuallinen)

Kakku:
4,5 dl hienoksi raastettua porkkanaa
3,5 dl fariinisokeria melko tiiviiksi puristettuna
2 dl rypsiöljyä
1,5 dl maitoa tai vettä
5,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja (tai maissitärkkelysjauhoja)
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl ruokasoodaa
0,5 tl suolaa
2 tl kanelia, tai 1 tl neilikkaa ja 1 tl kanelia

Kuorrute:
100 g maustamatonta tuorejuustoa
50 g margariinia
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
(1 tl sitruunamehua)
(tummaa suklaata)

Laita uuni kuumenemaan 175C. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Raasta porkkanat raastimen pienellä terällä, ja mittaa että raastetta tulee 4,5 dl melko tiiviiksi puristettuna. Sekoita yhdessä kulhossa fariinisokeri, öljy sekä maito/vesi. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään. Lisää jauhojen joukkoon neste. Lisää vielä raastetut porkkanat ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua ainakin 45 min, tai pidempään. Kokeile kypsyyttä tulitikulla - kakku on kypsä jos tikkuun ei tartu taikinaa.Anna kakun jäähtyä kokonaan ja kuorruta. Jos et tarjoile kakkua heti, kannattaa kuorrute tehdä vasta myöhemmin.

Sekoita kuorrutteen aineet esim. sauvasekottimella tai vinhasti käsivoimin. Tuplamäärästä riittää sivuillekin, tai voit laittaa puolet täytteestä sisälle. Koristele esimerkiksi tummalla suklaalla. (Meillä suklaa kovettui, jos haluat estää sen, sekoita suklaaseen hieman rypsiöljyä tms.)