Hesarin Ruoka-palstalla on hämmentävän suuri vaikutus ruuanlaittoihimme. En useinkaan tietoisesti suunnittele tekeväni palstan ruokia, mutta silti huomaan raahaavani kotiin juuri palstalla käytettyjä raaka-aineita. Tällä kertaa se oli kiinankaali. En ole ennen käyttänyt kiinankaalia lämpimiin ruokiin, mutta se sopii näköjään loistavasti myös niihin.

Teimme kiinankaalista alla näkyviä nyyttejä, joihin tuli kvinoaa, sieniä ja tuorejuustoa. Loputulos oli mehevä ja jotain aivan muuta kuin kaalikääryleet. Ei niin, että kaalikääryleissä jotain vikaa olisi; pidän niistä kovasti. Nämä nyytit ovat vain eritavalla hyviä. Jos et innostu kiinankaalista, voit käyttää täytettä vaikkapa paprikan tai kesäkurpitsan kanssa. Alla nyytit matkalla uuniin.

Kiinankaalinyytit

500 g kiinankaalia

1 dl kvinoaa

öljyä

1 porkkana

1 sipuli

1 valkosipulinkynsi

rasiallinen herkkusieniä

mustapippuria

suolaa

100 g ruohosipulituorejuustoa

Pese kiinankaali ja irrotta nyytteihin sopivat lehdet. Kuumenna isossa kattilassa vettä, ja keitä lehtiä muutama minuutti, kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Kaada vesi pois ja anna lehtien jäähtyä.

Huuhtele kvinoa ja keitä kypsäksi. Pilko porkkana, sipuli, valkosipuli, ja sienet. Paista hetki öljytilkassa porkkanoita, ja lisää sitten sipulit ja valkosipuli. Lisää sienet, kun sipulit ovat kuullottuneet. Paista seos kypsäksi ja mausta mustapippurilla ja suolalla. Lisää kvinoa ja ruohosipulituorejuusto, ja sekoita tasaiseksi.

Tee sitten nyytit. Laita pari ruokalusikallista täytettä kunkin kaalinlehden valkoiseen päätyyn, ja kääri lehdet nyyteiksi. Jos nyytit eivät tunnu pysyvän koossa, virittele ne kiinni yhdellä hammastikulla. Paista nyyttejä 200 asteessa 30-40 minuuttia. Tarjoile esimerkiksi ruokaisan papusalaatin kanssa.