Tämä suklainen herkku on niin hyvää, että valmiina se häviää alta aikayksikön. Sitä ei tule kuitenkaan kovin usein kaksistaan tehtyä, 250g suklaata ja 150g margista on aika paljon kahdelle päivän parin ajaksi.;) Eilen tarjoutuikin loistava tilaisuus tehdä löllistä, sillä muutama kaveri tuli meille viettämään iltaa. Tämä resepti on itseasiassa saatu yhdeltä eilisistä vieraista, sen jälkeen kun olimme jossain juhlissa päässeet maistamaan tätä herkkua hänen tekemänään. Resepti on kuulemma alunperin jostain aikanaan ilmestyneestä ruotsalaisesta julkaisusta..Löllösuklaakakku
kakkuvuoallinen

250g tummaa suklaata
150g leivontaan sopivaa margista
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
(tomusokeria)
 
Aloita suklaasta, sillä sen tulee jäähtyä hieman ennen lissämistä taikinaan. Sulata margis kattilassa. Siirrä kattila viereiselle levylle ja sulata pilkottu suklaa siihen. Jos suklaa ei tahdo sulaa, niin voit siirtää kattilan hetkeksi takaisin kuumalle levylle. Sekoita tasaiseksi massaksi, ja siirrä jäähtymään esim. parvekkeelle tai pihalle. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdista varovasti jäähtynyt suklaaseos (ei tarvitse olla kylmä, kunhan ei enää ole hirmu kuuma) munavaahtoon. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää taikinaan.

Kaada korppujauhotettuun irtopohjavuokaan ja paista uunin keskitasolla 225C n. 15-18 min. Kakun on tarkoitus jäädä keskeltä pehmeäksi - kakku on liian raakaa silloin, kun vuokaa varovasti käännellessä keskellä näkyy selvästi kuinka taikina liikkuu. Liian kypsänä se taas muuttuu melko tavalliseksi kuivakakuksi. On siis parempi jättää liian löysäksi, jos ei ole varma.:)
 
Anna kakun jäähtyä jonkin aikaa ennen tarjoamista, haaleaksi tai jopa kylmäksi (on siis hyvää sekä lämpimänä että kylmänä!). Kuumaa kakkua leikattaessa sisus valahtaa tarjottimelle. Päälle voi halutessaan siivilöidä tomusokeria.