Jos kaipaat hyvää, mutta yksinkertaista herkkujälkkäriä, niin shrikand on erinomainen valinta. En ollut ennen "Rakkautta, oliiveja ja timjamia"-kirjaa kuullutkaan shrikandista, joka on paksusta jogurtista, kardemummasta, sokerista ja pähkinöistä tai kuivatuista hedelmistä tehty länsi-intialainen jälkiruoka. Shrikand värjätään usein sahramilla keltaiseksi, mutta meidän ohjeessamme ei ollut sahramia ollenkaan.

Ohjeesta tulee jälkiruoka noin kuudelle hengelle. Shrikand on sen verran tuhtia tavaraa, ettei sitä tarvitse olla montaa desiä henkeä kohden. Pistaasipähkinät voi vaihtaa myös mantelirouheeseen, mutta itse pidin pistaasiversiosta kovasti. Kardemumma on myös ehdoton, mutta voisin kuvitella myös kanelin sopivan shrikandiin.

1240740745_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Shrikand

6 hlölle

4 dl paksua jogurttia kuten Total (tai 1 l maustamatonta jogurttia)

1,5 dl tomusokeria

1 dl rouhittuja pistaasipähkinöitä (eli useampi desi kuorimattomia)

2-3 tl kardemummaa karkeaksi rouhittuna

Jos käytät tavallista maustamatonta jogurttia, valuta sitä suodatinpaperilla vuoratussa suppilossa vähintään pari tuntia. Paksua jogurttia ei tarvitse valuttaa. Sekoita jogurttiin tomusokeri, rouhitut pistaasipähkinät ja hienonnetut kardemummansiemenet. Jätä hieman pistaasipähkinöitä ja kardemummaa koristeeksi. Jaa jälkiruoka pieniin astioihin. Laita shrikand jääkaappiin maustumaan puoleksi tunniksi.