Hampunsiemenet ovat älyttömän hyvää ravintoa: proteiinia on enemmän kuin soijassa, ja siemenissä on omega-3- ja omega-6-rasvahappoja ihmisen kannalta ihanteellisessa suhteessa. Hampunsiemeniä saa Suomessa jalostetusta Finola-nimisestä hyötyhamppulajikkeesta, jonka lehdissä ei ole päihdyttäviä ominaisuuksia. 

Ruokakurssilla maistoin pitkät perinteet omaavaa hamppuvoita; hamppuvoita on tehty Karjalassa jo 1800-luvulla. Nyt hamppuvoita on meidänkin jääkaapissamme. Hamppuvoi maistuu pähkinäiselle, suosittelen kokeilemaan! Santun mukaan maku on aika jännä, tiedä sitten tarkoittaako se hyvää vai ei. Ruohonjuuren irtomyynnistä hampunsiemeniä saa hintaan 7,9 e/kg, eli kovin kalliiksi ei kokeilu tule. Alla olevalla ohjeella hamppuvoita syntyy melkoisesti (4 dl), eli kannattaa harkita ohjeen puolittamista.

Hamppuvoi

2 dl hampunsiemeniä
0,75 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
1,25 dl vettä
vajaa 0,5 tl suolaa

Paahda siemeniä kuivalla paistinpannulla, kunnes siemenet alkavat tuoksua ja saavat väriä. Muista sekoittaa ahkerasti. Meillä levy oli kympillä (12 on maksimi) ja paahtoon kului aikaa ehkä viitisen minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella kaikki ainekset, kunnes hampunsiemenet ovat hajonneet hiekanmurusen kokoisiksi. Lisää veden määrää, jos haluat kevyempää voita.