Blogitauko venyi putkiremontin myötä hurjan pitkäksi, mutta nyt olemme takaisin sorvin (tai paremminkin pannun) ääressä. Blogitauon aikana ehti miettiä monelta kantilta Lettupannun jatkoa tai mahdollista lopettamista. Kuten aiemmin olen kirjoitellut, uusien ruokien kokkailu on huippuhauskaa, ja blogin myötä uusia juttuja tulee kokeiltua herkemmin, mutta kirjoittaminen on tuntunut hankalalta. Jatkossa kirjoitustahti pysyykin rauhallisena, eikä joka viikko välttämättä tule uusia juttuja. Lopettamassa tämä blogi ei kuitenkaan ole, sillä hyvistä ruuista on kiva vinkata muillekin.


Sitten itse ruokaan: Alla on yksi kuluneen kesän salaattisuosikeista, feta-kikhernesalaatti. Alkuperäisohje on Tessa Kiroksen kirjasta Hillasoilta oliivilehtoihin.


 Feta-kikhernesalaatti

2 nälkäiselle

 

1 suuri tai pari pienempää sipulia

5 valkosipulinkynttä

1-2 punaista chiliä

tölkillinen valmiita kikherneitä tai muutama desi itse keitettyjä

oliiviöljyä niin paljon kun sielu sietää

1 sitruunan mehu

mustapippuria

tukko ruohosipulia (tai 4 sipulin varret tai pala purjoa)

tukko rucolaa (alkuperäisohjeessa korianteria)

tuoretta persiljaa

vajaa 200 g fetaa

Hienonna sipulit ja valkosipulit. Poista chilistä siemenet ja hienonna sekin. Kuumenna pannulla oliiviöljyä ja kuullota siinä sipulisilppu. Lisää valkosipuli ja chili, ja jatka paistamista vielä hetki. Siirrä seos jäähtymään, kun valkosipuli on pehmentynyt.

Huuhtele kikherneet huolellisesti. Sekoita kikherneisiin oliiviöljy, sitruunamehu ja rouhittu mustapippuri. Lisää jäähtynyt sipuliseos, ruohosipulia, rucolaa, persiljaa ja pilkottu feta. Anna salaatin maustua jos ei ole kiire tai nälkä.