Tärkeintä retkellä on hyvä seura ja hyvät eväät. Tänään retkieväät ovat erityisen maistuvia, kun pakkaamme laukkuumme Kurpitsamoskan punajuuri- ja kikhernewrappeja. Teimme ohjeisiin pieniä muutoksia, pinaatti vaihtui rucolaan ja tuorejuusto maustamattomaan jogurttiin. Niin, ja kikherneet olivat kaupasta loppu, joten käytimme pakkasessa olleita pintopapuja. Punajuuriwrappimme eivät ole kovin edustuksellisia, mutta makuhan on tärkein. Reppu selkään ja menoks! 

 

Punajuuriwrapit

150 g valutettua etikkapunajuurta (makeaa)
1 dl saksanpähkinöitä karkeana rouheena 
150 g vuohenjuustoa palasina
2 kukkuraista ruokalusikallista maustamatonta jogurttia 
vastarouhittua mustapippuria 
salaatteja, rucolaa 
vehnätortilloja

Nakkaa punajuuripalat, saksanpähkinärouhe, tuorejuusto ja vuohenjuusto kulhoon. Rouhi joukkoon ripaus mustapippuria ja soseuta sauvasekoittimella pinkiksi tahnaksi.

Laita joka tortillan alakulmaan muutama salaatin- ja rucolanlehti. Nosta lusikalla päälle täytettä. Taita sivureunat ja kääri tiiviiksi rullaksi. Täytä samoin muut tortillat, peitä ja säilytä viileässä tarjoiluun asti. Puolita rullat ennen nauttimista.

Kesäkurpitsa-papuwrapit 
 
2 rkl oliiviöljyä 
1 iso tai 2 pientä kesäkurpitsaa 
2 hienonnettua valkosipulinkynttä 
chilijauhetta 
kurkumaa  
4 dl keitettyjä pintopapuja (tai 1 tlk (400 g) kikherneitä) 
tilkka puristettua sitruunamehua 
kourallinen rucolaa 
4 rkl maustamatonta jogurttia 
vehnätortilloja
 
 
Kuumenna oliiviöljy ja lisää hienonnettu valkosipuli sekä mausteet. Paista viipaloitu kesäkurpitsa pehmeäksi ja kullanruskeaksi. Lisää huuhdellut pavut ja suola. Kypsennä noin 2 minuuttia niin, että pavut kuumenevat kauttaaltaan ja maustuvat. Nosta pannu levyltä. Purista päälle sitruunamehua ja kaada täyte kulhoon. Kun se on hiukan jäähtynyt, sekoita joukkoon rucola ja jogurtti.  
 
Nosta lusikalla täytettä tortillaletulle lähelle alareunaa. Taita sivureunat täytteen päälle ja kääri tiiviiksi rullaksi. Täytä samoin muut tortillat, peitä ja säilytä viileässä tarjoiluun asti. Puolita rullat ennen nauttimista.