Alla olevassa kuvassa ei näy pestoa perinteisessä muodossaan, sillä sauvasekoittimemme otti ja meni hajoamaan. Hajoaminen tapahtui toki jo aiemmin (tätä tehdessä), mutta eipä se muistunut mieleen, kun kaupassa valikoimme pestoaineksia. Rouheisesta koostumuksesta huolimatta kesäkurpitsapesto oli varsin onnistunut kokemus; tämä voisi toimia erinomaisena pestovaihtoehtona esimerkiksi silloin, kun kaupan basilikaruukut näyttävät säälittävän pieniltä.
Kesäkurpitsapesto
1 pieni tai 2/3 normaalista kesäkurpitsasta
50 g pinjansiemeniä
0,5-1 dl parmesaania raastettuna
1 valkosipulinkynsi
loraus sitruunamehua (ei pakollinen)
reiluja lorauksia (yht. 0,5-1 dl?) oliiviöljyä
Pilko kesäkurpitsa. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla, ja siirrä sitten kippoon odottamaan. Lorauta pannulle varovasti öljyä, ja paista siinä pilkotut kesäkurpitsat. Älä paista kesäkurpitsaa muussiksi, mutta kuitenkin sen verran, että se on reilusti pehmentynyt.
Soseuta sauvasekoittimella kesäkurpitsat, pinjansiemenet, parmesaani, valkosipuli ja sitruunamehu. Lisää lopuksi sen verran oliiviöljyä, että peston koostumus on sopiva. Nauti esimerkiksi pastan lisukkeena tai leivän kanssa.