Alla olevassa kuvassa ei näy pestoa perinteisessä muodossaan, sillä sauvasekoittimemme otti ja meni hajoamaan. Hajoaminen tapahtui toki jo aiemmin (tätä tehdessä), mutta eipä se muistunut mieleen, kun kaupassa valikoimme pestoaineksia. Rouheisesta koostumuksesta huolimatta kesäkurpitsapesto oli varsin onnistunut kokemus; tämä voisi toimia erinomaisena pestovaihtoehtona esimerkiksi silloin, kun kaupan basilikaruukut näyttävät säälittävän pieniltä.

1250605792_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kesäkurpitsapesto

1 pieni tai 2/3 normaalista kesäkurpitsasta

50 g pinjansiemeniä

0,5-1 dl parmesaania raastettuna

1 valkosipulinkynsi

loraus sitruunamehua (ei pakollinen)

reiluja lorauksia (yht. 0,5-1 dl?) oliiviöljyä

Pilko kesäkurpitsa. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla, ja siirrä sitten kippoon odottamaan. Lorauta pannulle varovasti öljyä, ja paista siinä pilkotut kesäkurpitsat. Älä paista kesäkurpitsaa muussiksi, mutta kuitenkin sen verran, että se on reilusti pehmentynyt.

Soseuta sauvasekoittimella kesäkurpitsat, pinjansiemenet, parmesaani, valkosipuli ja sitruunamehu. Lisää lopuksi sen verran oliiviöljyä, että peston koostumus on sopiva. Nauti esimerkiksi pastan lisukkeena tai leivän kanssa.