Haastoimme jokunen viikko sitten Liemessä-blogin väen bulguria ja mustapapuja kokkaamaan, ja he vastasivat pannereilla ja levitteellä. Eilen muistimme vihdoin pistää mustapavut likoamaan, ja tänään saimmekin sitten nauttia bulgurpannareista ja mustapapulevitteestä. Hyvää tuli! Pannarit+levite on muuten vegaanista, mikäli jättää maidon väliin tai vaihtaa tavallisen maidon soijamaidoksi.

Mustapavut ovat pehmoisen makuisia, ehkä hieman pähkinäisiä. Kannattaa ehdottomasti kokeilla! Mustapavut sopivat kaikkeen mihin muutkin pavut: muhennoksiin, keittoihin, pihveihin, pyöryköihin... Jos et välitä papujen liottelusta ja keittelystä, saa niitä myös useimmista kaupoista purkkitavarana (GoGreen). Meillä on nyt pakkasessa toinen annos mustapapuja, niistä voisi tehdä myöhemmin vaikkapa tätä tai tätä. Tai tätä.



Bulgurpannukakut
2 hlölle

1 dl bulguria
1 dl kuumaa vettä
0,5 dl öljyä
1 tl suolaa
2 dl vettä
1 tl leivinjauhetta
2 dl jauhoja
1 rkl rasvatonta maitoa

Sekoita bulgur kiehuvaan veteen ja anna jäähtyä noin tunnin ajan. Lisää loput aineet ja sekoita voimakkaasti tasaiseksi taikinaksi. Laita kuumalle pannulle tilkka öljyä ja ruokalusikallisen verran taikinaa. Levitä taikina ja paista pannarit kullanruskeiksi. Tarjoa lämpiminä mustapapulevitteen kera.

Mustapapulevite

2,5 dl mustapapuja liotettuna ja keitettynä
2 valkosipulinkynttä
pala tuoretta chiliä ilman siemeniä
2 rkl öljyä
suolaa maun mukaan
vettä tarpeen mukaan

Liota papuja yön yli, ja keittele sen jälkeen miedolla lämmöllä kypsiksi. Sekoita tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella mustapavut, murskatut valkosipulinkynnet,  chili, öljy ja suola. Lisää tarpeen mukaan vettä.