Viimeksi kikkaillessamme laitoimme osan kikherneistä pakkaseen odottamaan toista ruokaa. Teimme tänään oranssia pastakastiketta, johon nuo kikherneet sitten päätyivät.



Oranssi pastakastike
3 hlölle

1 iso sipuli
1 valkosipulinkynsi
2-3 porkkanaa
3 dl kikherneitä (liotettuna ja keitettynä, tai tölkistä)
1 tlk yrttimaustettua tomaattimurskaa
2 rkl ruohosipulituorejuustoa
mustapippuria
basilikaa

Pilko sipulit, valkosipulit ja kuoritut porkkanat. Aloita sipuleiden kuullottamisella, ja lisää sitten porkkanat ja valkosipuli. Kun porkkanat ovat mukavasti pehmenneet, on kikherneiden vuoro päätyä pannulle. Pyörittele kasviksia hetki, ja lisää sitten tomaattimurska. Anna porista viitisen minuuttia, ja soseuta kastike sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja lisää mustapippuria ja basilikaa maun mukaan. Tarjoa pastan kanssa.