Jos pidät kaapissa perunoita ja kananmunia, voit yllättää kanssa-asujat tortilla-aamiaisella. Tortilla aka espanjalainen perunamunakas on kohtuullisen helppo tehdä, ja huhut tortillan vaikeudesta ovat liioiteltuja. Ohjeeseen otimme vinkkiä Bella Vanillan Rossanalta. Vähensimme öljyn määrää ja vaihdoimme sipulit punasipuliin, mutta muuten seurasimme alkuperäisreseptiä uskollisesti. Tätä voisi tehdä uudemmankin kerran, ehkäpä paprikalla tai muilla kasviksilla höystettynä.

Tortilla de Patatas

2 hlölle

 

oliiviöljyä

4 pienehköä perunaa

2 pientä punasipulia

4 munaa

suolaa

pippuria

 

Viipaloi perunat ohuiksi siivuiksi ja hienonna punasipulit. Lorauta paistinpannulle reilusti oliiviöljyä. Kuumenna öljy kuumaksi ja kokeile yhdellä perunasiivulla alkaako se heti paistua. Kaada perunasiivut ja sipuli pannulle ja paistele ne kypsiksi. (Jos perunat eivät ole ohuenohuita, kannattaa paistaa niitä hetki ennen sipulien lisäämistä.)

 

Valuta kypsät perunat siivilässä liiasta öljystä ja ota valutettu öljy talteen. Riko toiseen kulhoon kananmunat ja vatkaa rakenne rikki. Lisää suolaa ja pippuria. Kaada valutettu peruna-sipuliseos munaseoksen joukkoon. Kaada pannulle hieman tallennettua öljyä ja perään muna-perunaseos. Paistele munakasta hitaasti miedolla lämmöllä kunnes munakas on hyytynyt. Käytä kantta jos mahdollista, niin munakas ei kuivu niin helposti. Käännä sitten lautasen avulla munakas ja paistele hitaasti toinenkin puoli kokonaan kypsäksi. Tarjoile aamiaisena, brunssin osana, lounaana vihersalaatin kanssa tai cocktailpaloina.