Lasipalatsin maatilatorilla myydään todella maukasta soikeaa, ohutta näkkäriä. Olen miettinyt, onnistuisinko tekemään samantyyppistä näkkäriä myös itse, ja löysinkin  Hanna Jensenin blogista sopivan ohjeen. Näkkäriohje oli huippuhelppo: aineet sekaisin, vaivausta ja lopuksi (paljon) kaulimista. Paistamisen kanssa piti olla tarkka näkkäreiden ohuuden vuoksi.

Näkkäreistä tuli hyviä, mutta seuraavalla kerralla haluan ehdottomasti mukaan kuminaa. Haluaisin myös kokeilla hapankorppuja, mutta ensin täytyisi saada jostain hapanjuuri.

Näkkileipä

20-32 kpl 

2 rkl sulatettua voita

2 dl vettä

1 tl murskattua kuminaa tai jotain kuivattua yrttiä (meillä persiljaa)

1 tl suolaa

1 dl vehnä-, kaura- tai ruisleseitä

5 dl ruisjauhoa

vehnäjauhoa kaulimiseen ja ripotteluun

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.Sulata voi. Lisää vesi, kumina, suola ja leseet. Sekoita joukkoon ruisjauhoa vähän kerrallaan ja vaivaa, kunnes taikina alkaa olla raskas ja tiivis. Alusta taikinaa vehnäjauhotetulla alustalla niin kauan, että se on "sitkeä"  (n. 10 minuuttia). Tee taikinasta pitko ja leikkaa siitä 20-32 palleroa. Kauli niistä ohuen ohuita näkkileipiä, vähän kuin karjalanpiirakan pohjia, mutta rennomman muotoisia. Paista uunissa 7 minuuttia. Ripottele valmiiden näkkileipien päälle vehnäjauhoja.