Kovin tuntuu olevan kiire, kun ei tännekään kerkeä kirjoittamaan. Alla on viime viikonlopulta maapähkinä-banaani-suklaakeksejä, joihin löytyi ohje Fatfree vegan-blogista. Keksit eivät olleet äkkimakeita, ja niitä oli mukava mutustella teen kanssa. Jos pidät maapähkinöistä, niin kannattaa kokeilla näitä!

Maapähkinä-banaani-suklaakeksit

20-25 keksiä

1,2 dl maapähkinätahnaa (meillä oli sokeritonta ja lisärasvatonta)

1,5 dl sokeria

0,3 dl fariinisokeria

1,8 dl muussattua banaania (n. puolitoista kokonaista)

3,6 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

tummaa suklaata (meillä kolme riviä fazerin tummaa)

Vatkaa maapähkinätahna ja sokerit sekaisin. Lisää muussattu banaani ja sekoita tasaiseksi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja kaada seos taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi pieneksi pilkottu tumma suklaa.

Ota taikinasta könttejä leivinpaperoidulle pellille. Tasoittele köntit kekseiksi hyvin kostutetuin käsin. Paista keksejä 200 asteessa 10 minuuttia, tai kunnes keksit ovat saaneet hyvin väriä.