Miksei tavallisista Alepoista saa punajuurta, vaikka juuri nyt olisi sesonkiaika? Tänään punajuurta löytyi keskustan S-Marketista, joten teimme töiden jälkeen punajuuripurilaisia. Punajuuripihvien ohje on muokattu Vegaanin ohjeesta, lisäsimme vain hieman sipulia. Punajuuri ja halloumi ovat mainioita kumppanuksia, mutta jos ei halloumista välitä, voi sen vaihtaa vaikkapa vuohenjuustoon (nekin ovat kaveruksia).


Punajuuripihvit
8 isoa

2 sipulia
1,5 dl tummaa soijarouhetta
1 dl korppujauhoja
2,5 dl vettä
3-5 raakaa punajuurta koosta riippuen
suolaa
mustapippuria
rypsiöljyä

Pilko sipuleista ohuita suikaleita ja kuullota pehmeiksi öljytilkassa paistinpannulla. Laita sipulit kulhoon, ja siirrä paistinpannu odottamaan pihvejä. Laita toiseen kulhoon soijarouhe ja korppujauhot. Lisää vettä vähitellen, noin 2,5 desiä. Soijarouhemassa saa turvota kiinteäksi. Kuori ja raasta punajuuret ja lisää sipuleiden joukkoon. Lisää turvonnut soijarouheseos, mausteita sekä tilkka öljyä. Sekoita tasaiseksi. Paista öljyssä pannulla.

 

Punajuuripurilaiset

ruisleipää
margariinia
salaattia
punajuuripihvejä
halloumia
rypsiöljyä

Paista punajuuripihvit ja pidä ne lämpimänä. Leikkaa halloumi siiuiksi ja voitele palat kevyesti rypsiöljyllä. Paista halloumit paistinpannulla, paahda leivät ja kokoa aineksista purilainen.