Sitruunaisia parsapastoja löytyy useammastakin blogista, mutta tämä hieno ruokalaji ansaitsee kyllä kaikki uudetkin merkinnät. Meidän versiomme on sekoitus Ruokatorstain ja Pastanjauhajien ohjetta.

Sitruuna-parsapasta

nippu vihreää parsaa

oliiviöljyä

1-2 sipulia

2 dl kermaa

1,5 dl valkoviiniä tai parsan keitinvettä

0,5-1 sitruuna

50-100 g parmesaania

mustapippuria

suolaa

350-400 g tagliatellea

Laita parsavesi kiehumaan suureen kattilaan. Pese parsat ja napsauta puiseva pääty pois. Jos parsat ovat kovin paksuja, kuori niitä hieman paksummasta päästä. Laske parsat nuput ylöspäin kiehuvaan veteen ja keitä muutama minuutti. Jätä parsat mieluummin hieman liian koviksi kuin lötköiksi, sillä niitä voi kypsentää vielä kastikkeessakin. Poimi napakat parsat kattilasta ja jäähdytä ne jääkylmässä vedessä ylikypsymisen välttämiseksi. Älä heitä parsojen keitinvettä pois. Ota vedestä hieman talteen ja keitä jäljelle jääneessä parsavedessä tagliatellet.

Silppua sipulit ja kuullota ne öljyssä paistinpannulla. Raasta sitruunankuori ja purista sitruunasta mehu. Lisää pannulle sitruunankuori, kerma ja hieman parsojen keitinvettä tai valkoviiniä. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Anna kastikkeen kiehua hieman kokoon. Lisää joukkoon puolet sitruunanmehusta sekä raastettu parmesaani. Pilko parsat, ja lisää myös ne joukkoon. Maista ja lisää tarvittaessa sitruunamehua. Sekoita lopuksi joukkoon keitetty pasta. Tarjoile välittömästi.