Mustapaputahnan loputtua teki mieli uutta levitettä leivälle, ja Jamsin inspiroimana päädyinkin väsäämään teeleipien oheen feta-paprikatahnaa. Hövelin lukemisen jälkeen tartuin tarmokkaasti puuhaan ja surrutin paprikan ja fetan sauvasekoittimella muusiksi. Olin jotenkin kuvitellut, että tuloksena olisi paksua tahnaa, jota sitten lantraisin ranskankermalla. Nooh, tulos olikin lähempänä dippikastiketta! Paprika oli ilmeisen mehukasta. Siinä sitten aikani pähkäiltyä kaivelin leipäkorista kuivunutta leipää, jolla sain wanna-be-tahnan taas oikeaksi tahnaksi. :D

Feta ja paprika on toimiva kombo, kumpikaan ei jää toisen varjoon. Tämä levite sopii mielestäni parhaiten ruisleivän tai hapankorpun päälle, mutta kyllä se teeleipienkin päällä mukavalta maistui.

1447260.jpg

Feta-paprikatahna

iso punainen paprika
200 g fetaa
kuivaa vaaleaa leipää
mausteita maun mukaan

Pese paprika ja poista siemenet. Paloittele paprika ja feta muutamaan palaan, ja surruta sauvasekoittimella tasaiseksi. Jos tuloksena on lientä, lisää kuivaa vaaleaa leipää (leivän täytyy olla kuivahkoa, jotta se toimisi paksuntajana). Lisää mausteita maun mukaan anna seistä tovi makujen tasaamiseksi.