Rappiollisen hyvää, rappiollista hampaille vai peräti rappiollista lanteille? Eniveis, rappiolla on mukava olla. Pastanjauhajilta löytyi Rappiotädin raparperipiirakkaa, jonka pyöräytin perjantaina, kun kakku olisi ollut turhan työlästä vääntää. Hyvin upposi piirakka, makea toska sopii muikean raparperi kylkeen älyttömän hyvin. Nyt on vielä muutama varsi jääkaapissa; katsotaan, mitä niistä saadaan aikaan..;)
Hyvää lauantai-iltaa!



Raparperi-toskapiirakka

pellillinen

Piirakka:
4 munaa
0,5 dl ruskeaa sokeria (korvaa tavallisella jos ei lödy kaapista)
1,5 dl tavallista sokeria
1,5 dl kaurahiutaleita
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl rypsiöljyä
1 dl maitoa
n. (5-)7 vartta raparperia

Kuorrute:
100 g margariinia

1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl sokeria (osan laitoin ruskeaa sokeria)
1/2 dl maitoa
100 g mantelilastuja

Pilko raparperit ja pehmennä niitä tovi kattilassa. (Mukaan kannattaa laittaa hieman sokeria ja pari rkl vettä, niin raparperit pehmenevät nopeammin mutteivät pala.) Vatkaa munat ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, öljy ja maito vuorotellen taikinaan. Levitä taikina paperoidulle pellille ja ripottele päälle raparperinpaloja niin paljon, että taikina peittyy. Paista piirakkaa 225 asteessa 10 minuuttia.

Tee paiston aikana toskakuorrutus. Anna ainesten (lukuun ottamatta manteleita) kiehahtaa, sekoita koko ajan. Lisää lopuksi mantelilastut. Levitä toska piirakan päälle ja paista vielä 10-12 minuuttia. Tarjoile piirakka jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.