Härkäpapua sarvista-kirjan ohjeiden kokeilu jatkui herkkusienipyöryköillä, joiden tekotapa oli pitkälti sama kuin pinaattipyöryköiden: pannulla valmistetaan massa, siihen sekoitetaan grahamjauhoja ja lopuksi pyörykät paistetaan uunissa tai pannulla. Me paistoimme herkkusienipyörykät pannulla kehnoin tuloksin: ei noita alla olevia pyöryköitä kyllä pyöryköiksi voi kutsua! En tiedä voiko ohjeella tehdä kauniita pyöryköitä, vai eikö meidän satsi vain onnistunut. Voi myös olla, että uunissa onnistuu paremmin. Onneksi muoto ei vaikuta makuun, ja makunsa puolesta näitä voitaisiin kyllä tehdä uudemmankin kerran. HERKKUsieniä.



Herkkusienipyörykät
8-12 kpl

200 g herkkusieniä
2 rkl öljyä
3 kevätsipulinvartta, pala purjoa tai 1 keltasipuli
2 rkl tuoretta tai 2 tl kuivattua persiljaa (korvasimme basilikalla)
1 tl yrttisuolaa (me laitoimme alle 0,5tl suolaa + mustapippuria maustekaapista)
0,5 dl vettä
n. 1 dl graham- tai tattarijauhoja

Pilko sienet ja sipulit. Kuumenna pannussa öljy ja heitä siihen herkkusienet (ja sipulisilppu mikäli käytät keltasipulia). Paistele kunnes sienistä alkaa irrota nestettä. Lisää mausteet, kevätsipuli/purjo ja vesi. Kiehuta seosta pieni hetki ja siirrä pois liedeltä. Soseuta herkkusieniseos ja lisää grahamjauhoja, kunnes seoksesta voi muotoilla pyöryköitä. Muotoile pyörykät ja paista öljyssä pannulla (4-5 min per puoli) tai 200-asteisessa uunissa kunnes pyörykät saavat väriä. Tarjoile esimerkiksi perunamuussin ja kastikkeen kera.