Lettupannussa on viime aikoina vietetty puolitahatonta blogitaukoa; ruokaa on kyllä tehty, ja paljon on kuvattukin, mutta mitään ei ole päätynyt tänne. Syy on yksinkertaisesti se, ettei ole huvittanut kirjoittaa samoja "2 dl vehnäjauhoja, 1 tl leivinjauhetta"-tekstejä. Voi olla, että blogiin ilmestyy jatkossa juttuja vähän harvempaan, mutta lopettamista emme ole harkinneet. Eli ei huolta, täällä pysytään!
Alla on tiivistetyssä muodossa joitakin viimeaikaisista kokkailuistamme. Vappuna kokeilimme ensimmäisen kerran filotaikinaa, kun teimme Celia Brooks Brownin ohjeella feta-pinaattipiirakkaa. Piirakka oli todella hyvää tuoreena, mutta seuraavan päivän piknikeväänä se ei oikein toiminut: kuoresta oli hävinnyt kaikki rapeus, ja se oli muuttunut paperimaiseksi.
Piirakkataikinan lisäksi kokeilimme makeita filorullia. Alla olevien rullien sisällä oli pieneksi rouhittua tummaa suklaata ja hasselpähkinää.
Toisessa erässä oli pieneksi pilkottua kanelilla ja vaniljasokerilla maustettua omenaa.
Kesä alkaa kuulemma vapusta, joten teimme vapun jälkeen superkesäistä kikherne-halloumisalaattia. Kikherneistä tuli mielettömän hyviä, kun niitä marinoi pari tuntia valkosipulissa, sitruunamehussa ja oliiviöljyssä. Suosittelen kokeilemaan!
Viimeaikaisiin kokkailuihin on kuulunut myös pizzaa. Kokeilimme ensimmäistä kertaa Jamie Oliverin pizzataikinaa, ja pohjasta tuli ihanan rapsakkaa. Täytteinä meillä oli punasipulia, tuoreita herkkusieniä ja rucolaa.
Edellisten lisäksi olemme tehneet mm. pinaatti-perunapataa Vegan Dad-blogin ohjeella. Harmi kyllä en löytänyt sen kuvaa enää mistään, vaikka olen aivan varma, että sekin ruoka tuli kuvattua! Pinaatti-perunapadasta tuli melko mietoa, ja se muistutti enemmän suomalaista pyttistä kuin intialaista perunapataa. Pidin kuitenkin padasta kovasti, ja voisin kuvitella tekeväni sitä uudelleen vielä tänä kesänä.
Tämä tällä kertaa, nyt ruokaa tekemään. :)