Kiireisenkin täytyy syödä, mutta helposti sitä turvautuu niihin vanhoihin ja tuttuihin ruokiin. Niinpä Lettupannussa ei ole juuri kummia tapahtunut. Tänään tehtiin kuitenkin raparperi-päärynäpaistosta,  johon pakkasesta löytyi sopivasti viimekesältä ylijäänyttä raparperia. Ohje on muokattu ruis-raparperipaistoksesta, joka on revitty jostain lehdestä talteen. Meidän versioomme tuli siis päärynää sekä reippaasti enemmän kanelia ja kardemummaa. Osa hunajasta korvautui fariinisokerilla. Niin, ja teimme tätä pikkasen pienemmän satsin (1 tlk päärynää + 2,5 dl valmiiksi keiteltyjä raparperinpaloja). Tää oli hyvää: raparperi oli sopivan kirpsakkaa, kun kaverina oli päärynää tasoittamassa.



Raparperi-päärynäpaistos

1 l raparperia ja (tölkki)päärynää
sokeria
100 g leivontaan sopivaa margariinia
1/2 dl juoksevaa hunajaa (osa kannattaa korvata fariinisokerilla)
kanelia
kardemummaa
4,5 dl ruishiutaleita

Pilko raparperi kattilaan, lisää pari rkl vettä, ja keittele, kunnes raparperi on selkeästi pehmentynyt (muttei mössöä). Siirrä kattila pois levyltä ja kaada ylimääräiset nesteet pois. Pilko päärynät ja sekoita raparperin joukkoon. Lisää sokeria maun mukaan: mitä suurempi on raparperin osuus, sitä enemmän sokeria. Kaada seos uunivuokaan. Sulata margis ja lisää loput aineet (jos hunaja ei ole juoksevaa, kannattaa sitä lämmittää hetki mikrossa). Kaada seos raparperien ja päärynöiden päälle. Paista uunissa 200C kunnes pinta on saanut väriä. Tarjoa lämpimänä vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.