Kiitos ja kumarrus kaikille Lempeän vuohen ystäville! Marraskuun ruokahaasteessa tykättiin määkivistä pastakotiloista, ja nyt meillä onkin ilo ja kunnia järjestää joulukuun ruokahaaste.

 

Joulun ruokahaaste menee pipariksi. Toisin sanoen kisaan hyväksytään kaikki syötävät, joissa yhtenä raaka-aineena on käytetty piparkakkua. Raaka-aineeksi hyväksytään valmis pipari, piparkakkutaikina, piparkakkumauste tahi mikä tahansa muu kaupassa myytävä piparkakkutuote. Ja itse tehdyt piparit ja -taikinat sopii myös hyödyntää haasteruuassa. Itse lopputuotos voi olla mikä tahansa ruokalaji.

Viime haasteisiin on osallistunut ihailtavan paljon bloggaavaa kansaa, toivottavasti joulunakin riittää osallistujia. Myös kaikki uudet osallistujat otetaan avosylin vastaan, nyt vaan mietintämyssy päähän!

Osallistuminen
Haasteeseen voivat osallistua kaikki blogia pitävät henkilöt. Osallistua voi vain yhdellä ruoalla per blogi. Jos haasteruoan resepti ei ole postaajan oma viritelmä, on postauksessa kohteliasta ilmoittaa ohjeen alkuperä.

Haasteruoka tulee postata 1.-22.12.2007 välisenä aikana. Haasteeseen osallistutaan ilmoittamalla haastepostauksen URL tämän jutun kommenttilootaan. Ilmoittautuminen päättyy lauantaina 22.12.2007, jolloin haastepostausten osoitteiden on löydyttävä kommenttiosiosta. Joulukuun ruokahaasteen järjestäjänä jääväämme itsemme ulos sekä kilpailusta että varsinaisesta äänestyksestä.

Äänestys
Haasteeseen määräaikaan mennessä ilmoitetut postaukset julkistetaan sunnuntaina 23.12.2007, jolloin alkaa myös äänestys. Äänestystapa ilmoitetaan haastepostausten julkistamisen yhteydessä.

Äänestysaika päättyy sunnuntaina 30.12.2007. Jos äänestysajan päättyessä useammalla postauksella on yhtä korkea äänimäärä, valitsemme me voittajan näiden postausten joukosta. Voittaja julkistetaan maanantaina 31.12.2007.

Tammikuun ruokahaaste
Joulukuun 2007 ruokahaasteen voittaja järjestää tammikuun 2008 ruokahaasteen. Aiheen valinta, säännöt, aikataulu ja äänestystapa ovat hänen päätettävissään.