Blogimatkalla pääsimme tällä kertaa tutustumaan Tinned Tomatoes-nimiseen skottiblogiin. Blogista löytyi muun muassa oluella maustettuja sämpylöitä, mutta blogiruuaksi valitsimme kuitenkin hernepeston. Hernepesto oli mietoa mutta hyvää, ja sitä kannattaa kokeilla esimerkiksi vaalean leivän levitteenä.

Hernepesto

1 pss (200g) pakasteherneitä sulatettuna

1 ruukku basilikaa

2 rkl cashewpähkinöitä

2 rkl oliiviöljyä

3 rkl raastettua parmesaania

1 rkl sitruunamehua

pala valkosipulinkynttä

mustapippuria

suolaa

Sulata herneet. Soseuta kaikki ainekset sauvasekoittimella. Maista ja mausta tarpeen mukaan. Älä kuitenkaan mene liiallisuuksiin; vahva maustaminen voi peittää hennon herneen maun. Tarjoile pastan kanssa tai vaikkapa vaalean leivän päällä.