Blogimatkalla pääsimme tällä kertaa tutustumaan Tinned Tomatoes-nimiseen skottiblogiin. Blogista löytyi muun muassa oluella maustettuja sämpylöitä, mutta blogiruuaksi valitsimme kuitenkin hernepeston. Hernepesto oli mietoa mutta hyvää, ja sitä kannattaa kokeilla esimerkiksi vaalean leivän levitteenä.
Hernepesto
1 pss (200g) pakasteherneitä sulatettuna
1 ruukku basilikaa
2 rkl cashewpähkinöitä
2 rkl oliiviöljyä
3 rkl raastettua parmesaania
1 rkl sitruunamehua
pala valkosipulinkynttä
mustapippuria
suolaa
Sulata herneet. Soseuta kaikki ainekset sauvasekoittimella. Maista ja mausta tarpeen mukaan. Älä kuitenkaan mene liiallisuuksiin; vahva maustaminen voi peittää hennon herneen maun. Tarjoile pastan kanssa tai vaikkapa vaalean leivän päällä.