Syksyn viimeiset suppikset upposivat tällä kertaa pehmoiseen focacciaan. Focaccian päälle voi pistää vaikkapa fetaa tai oliiveja, mutta laiskuuksissamme turvauduimme aineksiin, joita kaapista jo valmiiksi löytyi. Niinpä suppisten kaveriksi päätyi aurinkokuivattuja tomaatteja, jotka sopivatkin sienien kanssa yllättävän hyvin!Focaccia
1 pieni pellillinen

Taikina:
2,5 dl vettä
0,5 dl oliiviöljyä
1 tl suolaa
1/2 pss kuivahiivaa
6 dl vehnäjauhoja

Päälle:
3 dl suppilovahveroita
1 pieni sipuli
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja

Kuumenna vesi 42C ja lisää öljy sekä suola. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja. Sekoita jauhot pieni määrä kerrallaan taikinaan (hiiva ensimmäisten joukossa), ja alusta hyväsitkoinen taikina. Peitä ja anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.

Puhdista suppilovahverot ja paista rasvassa, kunnes enin neste on haihtunut. Lisää pieneksi pilkottu sipuli ja paistele vielä tovi. Siirrä pannu pois levyltä. Pilko aurinkokuivatut tomaatit pienemmiksi.

Kun taikina on kohonnut, leivinpaperoi uunipelti ja ripottele siihen hieman jauhoja. Kaada taikina paperille. Öljyä kädet oliiviöljyllä ja muotoile taikinasta ohuehko suorakulmainen leipä. Ripottele päälle sienet ja aurinkokuivatut tomaatit. Anna leivän kohota hetken aikaa, ja pistä uuni lämpenemään (200C). Paista n. 15min. Leikkaa paloihin ja syö lämpimänä.