Tiedetään, tiedetään. Tänne on tullut uusia juttuja aika harvakseltaan, kun päivät ovat täyttyneet mökkeilystä ja retkeilystä (viime viikolla) ja töistä ja ulkoilmailusta (tällä viikolla). Kun ei ole tullut kokattua mitään ihmeempää, niin on sitten jäänyt kokonaan kirjoittamatta. Ihanaa on kuitenkin se, että ainakin yksi lukija on kaivannut meitä! Jee! Tässäpä siis tämän illan iltapala, sipulirieskat. Ohje on siitä samasta kirjasta, josta niin moni muukin tämän blogin ohjeista on peräisin (Saara Törmä: Saa vaivata). Jos mielii samaista kirjaa itselleen, voi tehtävä olla vaikea, sillä kirjaa ei enää juuri ole kaupoissa. Meille Santtu tilasi kirjan Like-kustannuksesta. Yksi vaihtoehto on myös vierailla Vihreän langan nettisivuilla, siellä on julkaistu hyvin monta Saara Törmän kirjojen ohjetta. Se toinen Saara Törmän kirja on siis Keittokomero ja huone.

Rieskat olivat kaiken kaikkiaan mukavaa vaihtelua. Perunarieskat ovat edelleen ykkösiä, mutta nämä rieskat taitavat tulla hyvänä kakkosena!

1779658.jpg

Sipulirieskat


9 kpl

 

3 sipulia


2 valkosipulinkynttä


öljyä paistamiseen


1/2 kasvisliemikuutio


2 rkl soijakastiketta


3 dl kylmää maitoa tai vettä


1 tl maustetta, esim. basilikaa (meillä herbes de provence)


5 dl ohrajauhoja

 


Kuori sekä hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuumenna pannulla loraus öljyä ja paista sipulit reilun pehmeiksi. Murusta joukkoon puolikas kasvisliemikuutio ja lisää soijakastike. Kaada sipulit kulhoon ja lisää maito tai kylmä vesi sekä mausteet. Sekoita ja jätä jäähtymään.

Kun sipulit ovat jäähtyneet, laita uuni kuumenemaan 275 asteeseen. Sekoita sipuliseokseen ohrajauhot. Nostele taikinasta 8-9 kokkaretta pellille leivinpaperin päälle. Kostuta kätesi vedellä ja painele kokkareet ohuehkoiksi rieskoiksi. Laita pelti uuniin ja paista rieskoja noin 15 minuuttia. Syö rieskat saman tien margariinin tai hyvän levitteen kanssa.