Olemme jo tovin olleet uusien astioiden tarpeessa, sillä lähes kaikki vanhat lautaset ovat hellästä kohtelusta huolimatta lohkeilleet. Tänään pääsimme sitten käyttämään ensi kertaa upouusia astioitamme. Bottna ovat verrattain uusi malli, ja vasta tänä syksynä kauppoihin on saapumassa tavallisen kokoiset ruokalautaset. Alla oleva lautanen on ruokalautasta yhtä kokoa pienempi (halk. 21cm). Bottna on aivan ihana, eikö!


Mallia näihin kesäkurpitsoihin on otettu muista ohjeista. Täytteeseen voi laittaa vaikkapa ohraa tai riisiä, mutta näihin valikoitui tällä kertaa kuskus, sitä kun ei pahemmin tarvitse keitellä.


Täytetyt kesäkurpitsat
~3 hlölle

2 isoa tai 3 keskikokoista kesäkurpitsaa
1-2 sipulia koosta riippuen
1-2 valkosipulinkynttä
200 g herkkusientä
1 dl couscous-suurimoita
suolaa
mustapippuria
reilu 100g pienikiekkoista vuohenjuustoa
auringonkukansiemeniä

Keitä kokonaisia kesäkurpitsoja vedessä viitisen minuuttia. Koverra sisus pois (mutta älä heitä jätteisiin!), ja aseta kesäkurpitsat odottelemaan täytettä. Keitä reilu desi vettä, lisää hitunen suolaa ja toinen hitunen öljyä, ja kaada joukkoon desi kuskusia. Nosta kattila liedeltä ja jätä kuskus turpoamaan. Pilko sipulit, valkosipulit ja sienet ja paistele pannulla, kunnes herkkusienistä on lähtenyt hieman vettä. Pilko kesäkurpitsan sisus pieneksi, ja heitä sienten joukkoon. Paistele, kunnes nesteestä on lähtenyt iso osa pois. Mausta suolalla ja mustapippurilla, ja sekoita joukkoon kuskus. Täytä kesäkurpitsat ja viipaloi päälle ohuita vuohenjuustopaloja. Ripottele viimeiseksi auringonkukansiemeniä, ja paista 200C kunnes juusto on saanut kauniin värin. Tarjoa salaatin kera.