Punajuuripihvien oheen teimme samaisesta kirjasta löytyneitä rosmariinilinssejä. Pidän linsseistä kovasti, ja käytänkin niitä usein: vihreitä linssejä salaattiin, herkästi soseutuvia punaisia linssejä keittoihin jne. Tärkeintä linssien keittämisessä on, ettei keitä niitä liian pitkään. Toiseksi tärkeintä on maustaa salaatteihin ja lisukkeisiin tulevat linssit hyvin. Oma lempparini on perinteinen valkosipuli-sitruuna-oliiviöljy-yhdistelmä. Alla oleva rosmariinikin on ihana, kunhan panostaa tuoreyrttiin. Me emme panostaneet, joten maku jäi hieman valjuksi.

Rosmariinilinssit

4-6 hlölle lisukkeeksi

2-4 valkosipulinkynttä

1 iso punasipuli

3 rkl oliiviöljyä

3 rkl tuoretta rosmariinia

8 dl vettä

350 g beluga-linssejä tai mustia puy-linssejä (hätätilassa vihreitä linssejä)

1 rkl sitruunamehua

suolaa

mustapippuria

Kuumenna oliiviöljy kasarin pohjalla. Hienonna valkosipulit, sipulit ja rosmariini, ja lisää kasariin. Kuullota muutama minuutti. Huuhtele linssejä, kunnes ne eivät enää vaahtoa. Lisää linssit kasariin ja sekoittele minuutin verran. Lisää vesi ja keitä, kunnes linssit ovat kypsiä. Varo ylikeittämästä. Kaada vesi pois. Lisää linsseihin sitruunamehua, oliviöljyä, suolaa ja mustapippuria. Tarjoile lisukkeena