Ylimuulin Teneriffan terveinen on ollut kokeilulistalla jo iäisyyksiä, ja nyt viimein tartuin vispilänvarteen ja testasin kyseistä kaakkua. Minua miellyttää reseptissä erityisesti suklaa, banaaniviipaleet, banaaniviipaleiden marinointi (vaikkei se lopputuloksessa maistunutkaan) ja kakun kerroksellisuus. Kiitos Ylimuuli, hieno resepti. Tällä kevättä kohti!
Banaani-suklaakakku
125 g voita
1,75 dl sokeria
3 munaa
1 dl hasselpähkinärouhetta
4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl kanelia
1,25 dl maitoa
100 g tummaa suklaata rouhittuna
3 banaania
puolen sitruunan mehu
3 rkl konjakkia
Säädä uuni lämpenemään 175-asteiseksi. Voitele ja korppujauhota pitkänomainen kakkuvuoka tai pyöreä irtopohjavuoka. Kuori ja viipaloi banaanit, purista päälle sitruunanmehu ja kaada konjakki. Sekoita ja jätä marinoitumaan. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaneli. Vaahdota toisessa kulhossa rasva ja sokeri. Lisää munat ja pähkinärouhe, sekoita. Lisää vuorotellen jauhoseosta ja maitoa, aina välillä sekoittaen. Lopuksi lisää suklaa ja banaanien marinadineste. Kaada kolmannes taikinasta vuoan pohjalle, levitä päälle puolet banaaniviipaleista. Taas kolmannes taikinaa, sitten loput banaanitt ja viimeiseksi loppu taikina. ja viipaleet. Paista tunti tai vähän reilu tunti ja jäähdytä (jos maltat).
Päälle
100 g tummaa suklaata (+ tilkka rypsiöljyä)
hassselpähkinärouhetta
Sulata suklaa. Lisää siihen hieman rypsiöljyä, jos et halua suklaan kovettuvan aivan kovaksi. Levitä suklaa ja ripottele hasselpähkinät.