Pakastimen viimeiset vadelmat ja mansikat on nyt käytetty, kun teimme niistä viime viikonloppuna piirakkaa. Emme ole minään aiempana vuonna onnistuneet tyhjentämään marjavarastoja näin aikaisessa vaiheessa! Viinimarjoja ja hilloja on onneksi vielä vähän jäljellä, mutta nekin kulutetaan varmasti tämän kuun aikana.

Piirakan ohje on aiemmasta tuttu, marjat vain vaihtuivat sinisistä punaisiin.  Emme mitanneet marjojen määrää, mutta niitä laitettiin sen verran, että pohja peittyi reilusti. Tämän piirakan pohja on erittäin murustuvaa, eli kiinteämpää koostumusta haluavien kannattaa katsoa vaikkapa tätä ohjetta.

1238834294_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Punaisten marjojen piirakka

piirakkavuuallinen

Taikina:

3 dl vehnäjauhoja

2 rkl fariinisokeria

125 g leivontaan sopivaa margista

3 rkl maitoa

Päälle:

4 rkl maissitärkkelystä

1 dl fariinisokeria

punaisia marjoja n. 5-7,5 dl (vadelmia, mansikoita, punaviinimarjoja)

Voitele ja jauhota piirakkavuoka. Sekoita pohjan aineet annetussa järjestyksessä. Taputtele taikina kostutetuin käsin piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita täytteen aineet keskenään, ja kaada täyte pohjan päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin tunti, tai kunnes piirakka on hyytynyt kunnolla myös keskeltä. Tarjoile mielellään vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.