Tämä salaatti oli herkkua! Salaatista löytyvät kurpitsasiivut ja mantelit ovat mukavaa vaihtelua, ja vuohenjuustohan ei koskaan voi olla pahaa. Salaattiainekset saivat uunikäsittelyn Puolen voikilon malliin, ja päälle valutettiin pitkät norot Pastanjauhajien sivuilta löydettyä balsamicosiirappia.Vuohenjuustosalaatti
kahdelle

jäävuorisalaattia
pieni punasipuli ohueksi siivutettuna
valkosipulinkynsi ohuina lastuina
pätkä kesäkurpitsaa erittäin ohueksi siivutettuna
pari tomaattia siivutettuna
puolikas paprikaa suikaloituna
100g vuohenjuustoa paloiteltuna
kourallinen manteleita
oliiviöljyä
mustapippuria
balsamicosiirappia

Valmista ensin balsamicosiirappi. Laita uuni lämpenemään grillivastuksella 225C. Levitä leivinpaperoidulle pellille salaattiainekset jäävuorisalaattia ja balsamicosiirappia lukuun ottamatta. Ripottele päälle oliiviöljyä ja rouhi mustapippuria. Laita pelti uuniin ja paistele viitisen minuuttia. Revi jäävuorisalaatti lautasille. Kun uunissa olleet vihannekset ovat hieman jäähtyneet, asettele ne lautasille. Valuta päälle balsamicosiirappia.

Balsamicosiirappi
(enemmän kuin edelliseen salaattiin tarvitaan)

0,5 dl tummaa balsamicoa
0,5 dl sokeria

Kuumenna balsamico kattilassa ja lisää sokeri. Sekoittele ja keittele, kunnes etikka on haihtunut ja seos on selvästi sakeampi ja paksumpi. (Liian kauaa ei kannata keittää, sillä kylmetessään siirappi jähmettyy entisestään! Näin kävi meillä.. Jos siirappi on liian tönkköä, kannattaa sitä hieman kuumentaa mikrossa, jolloin se on hetkellisesti taas juoksevampaa.)