Pidemmittä puheitta: alta löytyy tuhdin pastan ohje, jota tehtiin eilen. (No, pitää nyt sittenkin vähän höpistä.. Hyvää oli, mutta kevyemmän ruuan ystävien kannattaa varmaan sekoittaa joukkoon rucolaa ja olla varovaisia fetan määrässä. On muuten huippuhelppo ja nopea ruoka! Niin, ja määrät valitettavasti puuttuu, koska tehtiin täysin näppituntumalla.)
Pastaa Välimeren tunnelmissa
tagliatelle-, fettuccine-, pappardelle- tms. nauhapastaa
siemeniä (meillä oli kurpitsan- ja auringonkukansiemeniä, kannattaa kokeilla myös pinjansiemeniä, cashewpähkinöitä jne. Tärkeintä on että siemeniä on PALJON!)
punaista pestoa
aurinkokuivattuja tomaatteja
mustia oliiveja
fetaa
(basilikaa koristeluun)
Pistä pastavesi kiehumaan ja hae aineet kädenulottuvillesi. Pilko feta kuutioiksi ja puolita aurinkokuivatut tomaatit. Kun pastavesi kiehuu, hulauta pasta kattilaan, ja siirry pähkinöiden ja siementen kimppuun. Paahda siemenet kuivalla pannulla rapeiksi, ja siirrä ne odottelemaan pastan valmistumista. Kun pasta on al dente, kaada vesi pois, sekoita joukkoon punainen pesto ja muut ainekset. Tarjoa esimerkiksi raikkaan salaatin kera.