"Intialaisen ilta alkoi curryjauheen hukkaamisesta. Pian se huomasi hukanneensa myös kardemumman, kanelin sekä kaikki muut mausteensa. Kuinka näin saattoikaan käydä! Kaiken kukkuraksi mukaan yritti tunkea grahamjauho, joka ei ollut intialaisen ylin ystävä. Siinä sitten huomasi intialainen, kuinka kulman takaa pilkotti ujonpuoleinen feta. "Tulkoot mukaan, ei tästä enää asiat voi huonommaksi mennä", ajatteli intialainen. Aikaa kului, ja ujonpuoleinen feta ja röyhkeä grahamjauho osoittautuivatkin loppujen lopuksi oikein mukaviksi. "Ei hullumpaa, sanoisin", tokaisi intialainen, vai oliko se intialainen enää laisinkaan?"

Alkuperäinen ohje on Saara Törmän kirjasta Saa vaivata, jossa tehdään intialaisia Parantha-leipäsiä. Jos tarinasta huolimatta (tai siitä johtuen) haluat kuitenkin kokeilla intialaista versiota, sen ohje löytyy muun muassa täältä.Parantha, eli täytetyt pannuleivät
8kpl

Täyte:
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 pussi pakastepinaattia
mustapippuria
100 g murustuvaa fetaa
(suolaa)
öljyä paistamiseen

Taikina:
2 dl vettä
1 rkl öljyä
1/2 tl suolaa
1 dl grahamjauhoja
4 dl vehnäjauhoja

Silppua sipulit ja valkosipulit oikein pieniksi. Kuumenna pannulla öljyä ja paista molemmat sipulit yhdessä pehmeiksi. Lisää pannulle pinaatti, mutta jätä feta vielä rauhaan. Mausta mustapippurilla ja hiukalla suolalla. Ole kuitenkin varovainen, sillä myöhemmin lisättävä feta tuo paljon suolaa mukanaan. Paistele, kunnes täyte kuivuu hieman, ja kumoa se sitten toiseen astiaan jäähtymään.

Tee sitten taikina: Sekoita kulhossa vesi, öljy ja suola. Sekoita tämän jälkeen joukkoon grahamjauhot. Lisää loput jauhot vähitellen, koko ajan sekoittaen. Rasvaa kätesi öljyllä ja vaivaa taikina, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista hyvin.

Tässä vaiheessa täyte on varmaankin hieman jäähtynyt, ja voit murustaa joukkoon fetan. Ripottele sitten  pöydälle jauhoja, kumoa taikina kulhosta ja jaa se kahdeksaan osaan. Taputtele taikinapalat pyöreiksi, halkaisijaltaan 10cm letuiksi (juhota huolella etteivät tartu kiinni!). Jaa täyte lettusten keskelle. Nosta kukin letun reunat ylös ja nipistä keskeltä nyytiksi. Pidä pöytä jauhosena ettei nyytit tartu kiinni. Pese pannu täytteen jäljiltä ja laita se levylle kuumenemaan. Ota yksi nyyteistä ja  painele se jauhotetuin käsin halkaisijaltaan noin 15cm lätyksi, ja varo taas tartuttamasta lettua pöytään. Taputtele mahdolliset reikäkohdat kiinni jauhojen avulla.

Kun pannu on kuuma, nosta lettu pannulle ja paista sitä molemmin puolin, kunnes se on ruskeapilkkuinen ja kypsän oloinen. Paista kaikki letut samalla tavalla ja pinoa kypsät päällekkäin, niin ne pysyvät lämpiminä. Tarjoa lämpiminä sellaisenaan tai esimerkiksi tuorejuuston kera.