Tehtiin lauantaina superhyvää tofua. Rapeissa tofupaloissa maistuivat paahdetut seesaminsiemenet ja kirpeänmakea appelsiini. Tätä uskaltaa suositella myös niille, jotka eivät tofusta niin perusta. Me teemme tätä varmasti uudestaan! Jos tofu ei miellytä, voi sen varmaankin korvata myös seitanilla. Ohje oli vegeblogiturneen Love like a vegan-blogista.Appelsiini-seesaminsiementofu
2-3 hlölle, 4:lle jos on runsaat lisukkeet

1 kananmuna
0,3 dl seesaminsiemeniä
0,3 dl maizenaa
0,5 tl suolaa
mustapippuria myllystä

225-270 g maustamatonta kiinteää tofua

0,3 dl rypsiöljyä

1,2 dl appelsiinista puristettua mehua (1 mehukas appelsiini)
1 rkl soijakastiketta
1 rkl (vaahtera)siirappia tai hunajaa
(koristeluun purjo- tai kevätsipulia)

Sekoita kananmuna, seesaminsiemenet, maizena, suola ja mustapippuri. Pilko tofu paloihin (mieluummin suuriin kuin pieniin, niin niitä on helpompi paistaa yksi puoli kerrallaan). Kieritä tofupalat seesaminsiemen-kananmunaseoksessa. Kuumenna rypsiöljy pannussa. Lisää tofupalat varovasti. Paista kullanruskeaksi, käännä, ja paista toinenkin puoli. Kun tofut ovat paistuneet, siirrä ne kulhoon odottamaan.

Kuivaa pannu öljystä. Sekoita appelsiinin mehu, soijakastike ja siirappi/hunaja. Keitä seosta joitakin minuutteja, kunnes liemi muuttuu siirappimaiseksi. Lisää tarvittaessa hieman maizenaa. Kun seos on siirappimaista, lisää seesaminsiementofut. Sekoita muutamia minuutteja. Lisää halutessasi purjo- tai kevätsipulia. Tarjoile esimerkiksi höyrytettyjen kasvisten ja riisin tai speltin kanssa.