Ystävämme tekee jouluisin mahtavaa piimäkakkua, ja tänä vuonna pyysin ohjetta vihdoin itsellenikin. Saatuani ohjeen huomasin, ettei kakku voisi helpompi olla. Sekoitetaan kuivat aineet toisessa ja kosteat toisessa, ja lopuksi kaikki sekaisin ja vuokaan. Jos joulustressi uhkaa, niin tästä saa helpon mutta sitäkin maistuvamman tarjottavan kahvipöytään.

Piimäkakku


4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria (me käytimme fariinisokerin ja tomusokerin yhdistelmää, toimi hyvin!)
1 tl soodaa
1 tl kanelia
1 tl neilikka
hieman vajaa 1 tl jauhettua inkivääriä
1 tl pomeranssinkuorta
1 dl rusinoita (optional, eli voi jättää pois, tai korvata osan pähkinöillä. me teimme kuitenkin rusinaversion.)
1 rkl siirappia
100 g sulatettua rasvaa
3 dl piimää

Sekoita kuivat aineet. Lisää siirappi, rasva ja piimä. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista uuniin alatasolla 175C noin tunti.