Eiliseen tuulentuiverrukseen haettiin vastapainoa aurinkoisista teeleivistä. Teeleipiin laitettiin aurinkokuivattuja tomaatteja, ja päälle ropsauteltiin vielä reilusti auringonkukansiemeniä. Kyllä näillä eväin saattoi jo kuvitella itsensä Välimeren aurinkoon! Vinkkiä saatiin täältä.



Aurinkoiset teeleivät

2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl vehnäleseitä
1 dl kaurahiutaleita

2 tl leivinjauhetta
alle 1/2 tl suolaa
2 dl kylmää maitoa tai vettä
1/2 dl öljyä
0,5 dl fetaa murustettuna
0,5 dl sinileimaemmentalia raasteena

0,5 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pilkottuna
auringonkukansiemeniä

Sekoita vehnäjauhot, -leseet, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja suola keskenään. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja feta, ja raasta emmental. Lisää jauhoseokseen maito tai vesi, öljy, aurinkokuivatut tomaatit, feta ja emmental. Sekoita taikina tasaiseksi, mutta älä vaivaa.

Jaa taikina kahteen osaan leivinpaperin päälle uunipellille. Painele leivät tasaisiksi öljytyillä/kastelluilla käsillä. (Jos haluat ohuita leipiä kuten yllä olevassa kuvassa, tee leivistä tässä vaiheessa todella ohuita.) Painele leipiin veitsellä valmiiksi leikkausviivat, niin kypsät leivät on helppo leikata uunilämpiminä. Ripottele vielä päälle reilusti auringonkukansiemeniä ja paista uunin keskitasolla 225C n. 15 min. Tarjoa teeleivät heti lämpiminä, sillä ne eivät kestä säilytystä.