Avattiin lauantaina grillikausi herkkusieniä ja tofuvartaita grillailemalla. Kirjoitan grillailuista tarkemmin luultavimmin huomenna, nyt nukkumaan!

Edit: No niin, nyt päästään asiaan! Kokeilimme valkosipuliherkkiksiä Härkäpapua sarvista-kirjan inspiroimana (kyllä, se on meillä vielä hetken lainassa), ja hyviä niistä tulikin. Simppeli herkku onnistuu paitsi grillissä, myös uunissa, jossa se alkuperäisohjeen mukaan tehtiin.Valkosipuliherkkisten lisäksi grillasimme tofu-kesäkurpitsavartaita, maissia ja makkaraa. Tofu-kasvisvartaiden valmistelu kannattaa aloittaa jo edellisenä iltana, jolloin tofu pilkotaan ja laitetaan vahvaan marinadiin marinoitumaan. Seuraavana päivänä tofusta ja vihanneksista rakennetaan vartaat, joita sitten valellaan ennen grillausta ja grillauksen aikana samaisella marinadilla. Muista laittaa folio vartaiden alle, niin marinadi ei sotke koko grilliä!
Valkosipuliherkkusienet
15-20 kpl

15-20 kpl (350-400g) isoja herkkusieniä
10 kpl valkosipulinkynsiä
1 sipuli
2 rkl öljyä
1 tl paprikajauhetta
1-2 rkl tuoretta persiljaa
mustapippuria
suolaa
1 tl timjamia (meillä ei ollut)
2 rkl korppujauhoja
3 rkl (kaura)kermaa (korvasimme maidolla)
(koristeeksi laitoimme pellavansiemeniä)

Hienonna valkosipulit, sipuli ja heerkkusienten jalat. Kuullota sipuli-sienisilppu öljyssä paprikajauheen kanssa. Lisää mausteet, korppujauhot ja kerma. Täytä herkkusienet täytteellä ja grillaa tai paista 200-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia.